zondag 20 februari 2011

Lekkere hapjes in Sydney: Harry's Café de Wheels

Vlak voordat we op vakantie naar Nieuw Zeeland gingen kregen we vanuit een wel heel onverwachte hoek plaatselijke culinaire tips. Jan en Joke hadden via de post een kopie van een special issue van National Geographic Traveler toegestuurd. Deze uitgave was getiteld: "Sydney, Eten en drinken in een wereldstad". Nu hebben wij hier het afgelopen jaar al heel veel lekkere dingen gegeten en gedronken, maar dit tijdschrift bracht ons toch weer op ideeën.

Zodoende gingen we op een warme zondag met de trein naar Milsons Point (onze oude buurt), met 'Jorrit's' pont naar Circular Quay en vanuit daar via de Botanical Gardens en de Domain naar Harry's Café de Wheels in Woolloomooloo. (Het verhaal over de historie op Wikipedia is de moeite waard).  Wij waren niet de enigen bij Harry's Café de Wheels: de Sydneysiders wisten de weg ook prima te vinden. Ook hangt Harry's kraam vol met foto's van beroemdheden van over de hele wereld.

Toen we in 2008 in KingsCross woonden waren we een aantal keer langs deze "wagen" (de wielen zijn er ondertussen af en Harry's Cafe heeft een vaste standplaats gekregen) gelopen en hadden we het afgeschreven als 'Hells Angels voer'. Maar het blijkt dus een must te zijn om hier een Tiger Pie te eten: Pie, Mash, Peas, & Gravy volgens het menu, oftwel een pasteitje met rundvlees (of wat anders) bedekt met een laag aardappelpuree en daarop weer een soort erwtenprut met een kuiltje jus erin. Jorrit had al eerder ontdekt dat ze in Australië de gespecialiseerd zijn in pies, maar de Tiger Pie bij Harry's Café de Wheels was wel heel erg lekker. Yummy!

We gaan zeker meer tips uitproberen. We hebben een nieuw label "food" toegevoegd en binnenkort meer berichten over de ervaringen die we al hebben opgedaan met de plaatselijke culinaire hoogstandjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten